Παρουσιαση Βιβλιου : H κοινωνικη φυση των προσωπων. Ενα προσωπο δεν ειναι προσωπο

Saturday, January 28, 2017 - 12:00 to 14:00

 

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Το ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΟΜΑΔΙΚΩΝ ΑΝΑΛΥΤΩΝ και το Βιβλιοπωλείο ΑΡΜΟΣ

ας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου του TomOrmay:

 

H κοινωνική φύση των προσώπων. Ένα πρόσωπο δεν είναι πρόσωπο. Μτφ. Γιώργος Μερτίκας. Επιστ. Επιμέλεια Κώστας Μωρόγιαννης, Λίλυ Στυλιανούδη. Εκδόσεις Τόπος και Ελληνικό Δίκτυο Ομαδικών Αναλυτών. Αθήνα, 2016.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ

ΣΑΒΒΑΤΟ, 28/1/2017, ΏΡΑ 12.00 - 14.00

ΤΟΠΟΣ: ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ ΑΡΜΟΣ. ΜΑΥΡΟΚΟΡΔΆΤΟΥ 11, ΑΘΗΝΑ.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν oι: Κώστας Μωρόγιαννης, Ψυχίατρος, Ομαδικός Αναλυτής και ο Tom Ormay συγγραφέας του βιβλίου.

Την συζήτηση θα συντονίσει η Αναστασία Πατρικίου, Παιδοψυχίατρος, Ομαδική Αναλύτρια.

Η διάλεξη του Tom Ormay θα γίνει στα Αγγλικά με ταυτόχρονη μετάφραση.

Είσοδος Ελεύθερη.

 

OTomOrmay είναι Ψυχαναλυτής και Ομαδικός Αναλυτής σε Ιδιωτική Πρακτική από τεσσαρακονταετίας. Ως νεαρός φοιτητής του Κρατικού Πανεπιστημίου της Βουδαπέστης ήταν εκ των οργανωτών της αντίστασης εναντίον της εισβολής των σοβιετικών στρατευμάτων στην Ουγγαρία το 1956. Μετά την κατάπνιξη της εξέγερσης διέφυγε στην Αγγλία όπου συνέχισε με σπουδές Ψυχολογίας, Λογοτεχνίας και Φιλοσοφίας (σπουδές στον Wittgenstein, PhilosophyoftheMind) Ακολούθησαν η Ψυχαναλυτική εκπαίδευση καθώς και η εκπαίδευσή του στην Ομαδική Αναλυτική Ψυχοθεραπεία. Μεταξύ των δασκάλων του ήταν ο MichaelBalint, και ο PatDeMare. Είναι μέλος του Ινστιτούτου Ομαδικής Ανάλυσης του Λονδίνου, της GroupAnalyticSocietyInternational και Εκπαιδευτής Ομαδικός Αναλυτής, στο Ινστιτούτο Ομαδικής Ανάλυσης της Βουδαπέστης.

ΥπήρξεεκδότηςτουπεριοδικούGroup Analysis (2010-2014.)ΈχειδιδάξεισεΑγγλικάΠανεπιστήμιακαιτώραδιδάσκειστο University of Physical Education Budapest στο John Wesley Theological College Budapest καιστο University of Szeged.

Το 2013 έκανε στο Λονδίνο την "Foulkes Lecture"μεθέμα: “One Person is No Person”.

Είναι επίτιμο μέλος του Ε.Δ.Ο.Α.

 

Το 2000 εξέδωσε στα Ουγγρικά το βιβλίο του «TheSocialNatureofPersons. OnePersonisNoPerson», το οποίο απέσπασε το βραβείο της καλύτερης επιστημονικής δημοσίευσης από την Ουγγρική Ψυχιατρική Εταιρεία. Το 2012, το βιβλίο μεταφράστηκε στα Αγγλικά.

Η ελληνική μετάφραση του βιβλίου που θα παρουσιασθεί το Σάββατο, 28/1, 12.00-14.00 στο χώρο των Εκδόσεων ΑΡΜΟΣ κυκλοφόρησε το 2016:

 

Α.P. TOM ORMAY (2016). H κοινωνική φύση των προσώπων. Ένα πρόσωπο δεν είναι πρόσωπο. Μτφ. Γιώργος Μερτίκας. Επιστ. Επιμέλεια Κώστας Μωρόγιαννης, Λίλυ Στυλιανούδη. Εκδόσεις Τόπος και Ελληνικό Δίκτυο Ομαδικών Αναλυτών. Αθήνα.