Παρουσίαση βιβλίου - Tom Ormay - H κοινωνική φύση των προσώπων

 

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

 

Το ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΟΜΑΔΙΚΩΝ ΑΝΑΛΥΤΩΝ και το Βιβλιοπωλείο ΑΡΜΟΣ

 

ας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου του Tom Ormay:

 

 

 

H κοινωνική φύση των προσώπων. Ένα πρόσωπο δεν είναι πρόσωπο. Μτφ. Γιώργος Μερτίκας. Επιστ. Επιμέλεια Κώστας Μωρόγιαννης, Λίλυ Στυλιανούδη. Εκδόσεις Τόπος και Ελληνικό Δίκτυο Ομαδικών Αναλυτών. Αθήνα, 2016.

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ

 

ΣΑΒΒΑΤΟ, 28/1/2017, ΏΡΑ 12.00 - 14.00

 

ΤΟΠΟΣ: ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ ΑΡΜΟΣ. ΜΑΥΡΟΚΟΡΔΆΤΟΥ 11, ΑΘΗΝΑ.

 

Για το βιβλίο θα μιλήσουν oι: Κώστας Μωρόγιαννης, Ψυχίατρος, Ομαδικός Αναλυτής και ο Tom Ormay συγγραφέας του βιβλίου.

 

Την συζήτηση θα συντονίσει η Αναστασία Πατρικίου, Παιδοψυχίατρος, Ομαδική Αναλύτρια.

 

Η διάλεξη του Tom Ormay θα γίνει στα Αγγλικά με ταυτόχρονη μετάφραση.

 

Είσοδος Ελεύθερη.

 

 

 

O Tom Ormay είναι Ψυχαναλυτής και Ομαδικός Αναλυτής σε Ιδιωτική Πρακτική από τεσσαρακονταετίας. Ως νεαρός φοιτητής του Κρατικού Πανεπιστημίου της Βουδαπέστης ήταν εκ των οργανωτών της αντίστασης εναντίον της εισβολής των σοβιετικών στρατευμάτων στην Ουγγαρία το 1956. Μετά την κατάπνιξη της εξέγερσης διέφυγε στην Αγγλία όπου συνέχισε με σπουδές Ψυχολογίας, Λογοτεχνίας και Φιλοσοφίας (σπουδές στον Wittgenstein, Philosophy of the Mind) Ακολούθησαν η Ψυχαναλυτική εκπαίδευση καθώς και η εκπαίδευσή του στην Ομαδική Αναλυτική Ψυχοθεραπεία. Μεταξύ των δασκάλων του ήταν ο Michael Balint, και ο Pat De Mare. Είναι μέλος του Ινστιτούτου Ομαδικής Ανάλυσης του Λονδίνου, της Group Analytic Society International και Εκπαιδευτής Ομαδικός Αναλυτής, στο Ινστιτούτο Ομαδικής Ανάλυσης της Βουδαπέστης.

 

Υπήρξε εκδότης του περιοδικού Group Analysis (2010-2014.)Έχει διδάξει σε Αγγλικά Πανεπιστήμια και τώρα διδάσκει στο University of Physical Education Budapest στο John Wesley Theological College Budapest και στο University of Szeged.

 

Το 2013 έκανε στο Λονδίνο την "Foulkes Lecture" με θέμα: “One Person is No Person”.

 

Είναι επίτιμο μέλος του Ε.Δ.Ο.Α.

 

 

 

Το 2000 εξέδωσε στα Ουγγρικά το βιβλίο του «The Social Nature of Persons. One Person is No Person», το οποίο απέσπασε το βραβείο της καλύτερης επιστημονικής δημοσίευσης από την Ουγγρική Ψυχιατρική Εταιρεία. Το 2012, το βιβλίο μεταφράστηκε στα Αγγλικά.

 

Η ελληνική μετάφραση του βιβλίου που θα παρουσιασθεί το Σάββατο, 28/1, 12.00-14.00 στο χώρο των Εκδόσεων ΑΡΜΟΣ κυκλοφόρησε το 2016:

 

 

 

Α.P. TOM ORMAY (2016). H κοινωνική φύση των προσώπων. Ένα πρόσωπο δεν είναι πρόσωπο. Μτφ. Γιώργος Μερτίκας. Επιστ. Επιμέλεια Κώστας Μωρόγιαννης, Λίλυ Στυλιανούδη. Εκδόσεις Τόπος και Ελληνικό Δίκτυο Ομαδικών Αναλυτών. Αθήνα.

 

 

Copyright © 2024 ΕΔΟΑ

Powered by Olon Systems